hallo vanuit sneeuwig bergen
hallo allemaal,
al weer even geleden dus dacht ik zalmaar weer eens wat van me laten horen.
hallo vanuit het nog steeds met sneeuwoverladen bergen. al bijna 2 weken sneeuw. het is echt een wonder want normaal is het maar een dag en dan weer regen en dan is alles weg of het wordt een grote ijsbaan. nou ijsbaan is het hier wel geweest want het was elke keer om de 3/4 dagen sneeuw en tussendoor werd alles platgetrapt of half weggesmolten. een flink zootjes dus drap, ijs en sneeuw. maar ook heel mooi. de sneeuw is nu op de weg een aardig eind weg, maar daarnaast ligt nog een aardige laag sneeuw, dus nu kan ik weer normaal lopen inplaats van rondglibberen en genieten van de sneeuw.
de weken vliegen voor bij, vooral de laatste omdat we toen onze eerste opdracht moesten afronden en deze week omdat ik een textielverf cursus heb gevolgt. maar goed vorige week moest ik dus mijn eerste project afronden. heel de klas stond stijf van de stress en sommige zaten tot 5 uur 's nachts op school. en ik ging elke keer braaf rond 5 uur naar huis om te gaan eten en 's avonds een beetje lekker niks te doen of te sporten. begon op de duur best te twijfelen of ik niet te weinig deed. maar bij hun ging heel veel tijd in het computertekenen zitten omdat dat nieuw was en omdat de lerares voor dat programma er zelf niks van wist, fijne lerares dus. dat ging bij mij gelukkig een stuk sneller. nou vrijdag dus de presentatie, met maar 11 mensen gaat dat een stuk sneller dan in nederland met ongeveer 25 leerlingen. de presentatie ging, beetje van de hak op de tak door het engels maar ze waren erg lovend en zeer tevreden over mijn werk, pffffff toch wel een opluchting de eerste keer.
en toen had ik 's middags mijn eerste les Noors, van 14:15 tot 17:30, best een pittige tijd dus. en een pittige vrouw want ze vloog door de stof heen, jeg heter hanna, hva heter du? er du fra Norge, nei, jeg er fra nederland. enzo verder enzo verder. gelukkig lijken veel dingen op het nederlands en de zinsopbouw ook dus ik kon het redelijk goed volgen, maar geloof dat de engels het er wel wat moeilijker mee hadden. het ging zo snel dat we ook nog tijd hadden voor het begin van de 2e les tellen; en, to, tre, fire, fem, seks, sju, åtte, ni, ti etc........ de tijd ging uiteindelijk best snel, en morgen heb ik dus mijn tweede les ben benieuwd wat ik uiteindelijk kan na 5 lessen. en nu maar proberen het zoveel mogelijk te gebruiken in het dagelijks leven.
deze week was bijna de hele klas naar New York, het is namelijk een week dat je of een ander vak kan kiezen of zelf iets kan bedenken om te doen. helaas is mijn spaargeld voor noorwegen bedoelt dus new york moet maar wachten. ik heb deze week textiel geverfd. echt heel leuk kon lekker doen wat je zelf wilde en ze hadden super veel mogelijkheden en speciale verven. dus de week vloog voorbij. ik zal binnenkort al mijn schoolwerk op een website zetten (moet ook voor school) dan zal ik de link wel op deze website zetten.
deze week moesten we ook verhuizen naar het hoofdgebouw, de laatste twee weken was het in het oude gebouw bijna niet uit te houden omdat ze het al half aan het afbreken waren voor de nieuwe huurders, heel fijn dus zo'n drilboor een verdieping onder je. eigenlijk zou de verhuizing maandag zijn, maar ze hebben het pas gister gedaan, en hoe. gewoon alle spullen (veel te veel) in de ruimte gepropt zonder enige ordening of iets dus we konden eerst het lokaal niet eens in. nou dit moeten we dus volgende week gaan inrichten allemaal heel fijn. en volgende week start ook de nieuwe opdracht; het ontwerpen van een meubel, leuk!!!!
morgen ga ik nog naar een hele belangrijke architecten conventie hier in bergen, vanuit school mochten we gratis dus ben erg benieuwd, er komen een aantal belangrijke architecten. vorige keer had ik het nog over ijssculpturen ergen in maart, helaas gaat dat dit jaar niet door omdat het te duur is. dus ik moet in die weken iets anders gaan bedenken maar pap en mam komen dan en ik wil nog wat gaan rondreizen naar andere steden, dus denk dat ik die weken wel doorkom.
en natuurlijk komt eline zaterdag voor een aantal dagen hier heen, dus hopelijk is het weer een beetje ok en dan kunnen we leuke dingen gaan doen; met de boot door de fjorden, misschien met de trein ergens heen. we zullen wel zien, maar wordt vast gezellig en eindelijk weer eens nederlands in het echt praten en niet over de computer.
helaas heb ik niet echt nieuwe interessante foto's (ik ben ook zo'n goede fotograaf ahum) denk dat na de dagen met eline er weer volop leuke foto's zijn dus nog even wachten.
en hoe is het eigenlijk daar met iedereen? mis ik al belangrijke dingen??
vi snakkes (we spreken elkaar)
hanna
hoi, na een avondje Onno Innemee met Eline (erg verwarrend maar heel leuk in elkaar stekend, een aanrader) in het arsenaal toch nog even je verslag gelezen, ook al hoor ik het wel toch weer leuk om te lezen
Cool man!
Ga zo door ;) Veel plezier met eline!
Denk aan je!
Dikke kus Deborah
Hey Meis,
TROTS op jouw!! Je doet het goed! Ik wil je snel eens bellen maar mijn headset voor skype is nog niet binnen! Als het nog lang duurt dan bel ik op je mobiel. Dat kan toch? Veel plezier met zussie!
Spreek je snel,
Dikke kus Deb
Goed man!! Lekker dat je eerste project zo goed is gelukt. Had eigenlijk ook niets anders verwacht. Je mist niets hoor hier, alles gaat z'n gangetje, geen speciale gebeurtenissen.
Veel plezier met Eline!!
xx